Hallottál már Anansiról, az olykor pókként, olykor emberként megjelenő afrikai istenről? Úgy tartják, hogy ő alkotta a napot, a holdat és a csillagokat, hogy ő tanította meg az embereket a mezőgazdaságra, és esőt hozz, hogy eloltsa a tüzeket. Az elhurcolt rabszolgák számára Anansi jelképezte az ellenállást, és a felszabadításuk után az ő történeteik segítettek nekik abban, hogy megteremtsék a folytatólagosságot az afrikai múltjukkal. A Gyerekfesztivál „Afrikájában” óriási pókháló-labirintusok várnak, a kivezető út megtalálásával itt is újabb petákokat szerezhetsz. Kipróbálhatod az ügyességedet és harcművészeti tehetségedet is, természetesen még több petákért.

És, hogy nem feledkezzünk meg Afrika fantasztikus és színes

állatvilágáról sem, a mi „Afrikánkban” járva hordózebragolhatsz, készíthetsz az ormányával trombitáló elefántot, és azt is kipróbálhatod

 

milyen lehet elefántnak lenni. Hajtogathatsz zsiráfot, és jól megérdemelt jutalomként agyagból is elkészítheted az afrikai szavannák csodálatos állatait. Ha pedig félsz, hogy leégsz a tűző napon, a naptejező sátornál is szívesen látunk majd.

AFRIKA
Megosztom!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.